Baksidor

Baksidor

Jag och Karin fått uppleva något ganska jobbigt och omvälvande. För någon morgon sen vaknade jag och det var helt fullt med människor i huset. Det var en kvinna i Rose säng som hon berättade var hennes syster. Vi har träffat hennes syster förut men nu var hon helt oigenkännlig. På natten hade hennes man misshandlat henne hemma och hon hade behövt fly hit vid klockan två på natten. Hon hade väldigt ont och tydligen hade mannen både slagit (boxat som de sa) och sparkat henne.

Rose förstod att vi också blev väldigt upprörda och berättade att det inte är helt ovanligt att slå sin hustru här, men oftast inte så allvarligt som nu. Systern skulle åka in till sjukhuset i Mbale under dagen men det fanns ingen bil eller liknande så hon kunde inte åka in förän framåt kvällen. Väl inne på sjukhuset hade de undersökt henne och tydligen hade hon några brutna revben.

Nu bor hon här och sover i Rose rum. Hon har två stora blåtiror och hela hennes ansikte är helt svullet. Jag frågade rose om systern skulle gå tillbaka till sin man och hon sa att hon inte visste ännu. Rose sa att han var en dålig man (obviously).

Denna upplevelse var hemsk men det är viktigt att inse att det finns baksidor av kultur och dåliga människor överallt. Som tur är finns det också många snälla människor i världen och systern blir väl omhändertagen här!

// Malin