Bubulos topp

Bubulos topp

Efter dagar av tjat fick jag med mig Andrew, Edward och Joel på bestigningen av berget i bakgrunden av samhället Bubulo. Jag föredrar att säga berg även om det kanske klassas som kulle.

Runt tiotiden efter frukost begav det sig. Tempot på grabbarna var snarare strosa på semesterort än bestiga berg. Jag hade ju packat kameraväskan, snörat åt mina snabbaste skor och var inställd på hike. Åskmolnen lurade dessutom över Mount Elgon (högsta berget i trakterna, någonstans över 4000 möh om jag minns rätt), så tempot var avgörande. Jag underskattade kullen med dess extrema lutning och milt uttryckt eländiga terräng. Över två timmars svettig marsch genom djungel och potatisland tog det att nå toppen. Jag frågade Andrew om det inte fanns några ormar här? Yes, but it’s not common. Okej tänkte jag och försökte låta bli att tänka på hur långt vi hade till närmaste sjukhus eller hur min räddningsaktion skulle sett ut om Andrew som säkert väger 80 kg blev biten.  På toppen bestämde sig molnen som jag pratade om tidigare för att anlända. Vi började rusa ner från berget utan att tänka på vilken väg som var bäst. Detta resulterade i en hel del sår och trasiga fotleder, dessutom hade Andrew inget mer än flip flops på fötterna. Bara timmen senare satt vi hemma och åt lunch i torra kläder. Väl uppskattat efter ett förmiddagsäventyr.

Jag hade räknat med att ta en hel del bilder under äventyret. Dessvärre fick jag inte hålla i kameran mer än några få sekunder under vandringen. Barnen har en tendens att vilja knäppa bilder. Så med 200 bilder på minneskortet tänkte jag ändå att en del dugliga foton måste det finnas. Tyvärr var nästan alla oskarpa, knäppta ner i backen eller upp i molnen. Vi kunde heller inte använda kameran under nedfärden på grund av regnet.

Idag har vi mest städat, spelat kort och ätit mat. Rose ska resa till Kampala (Ugandas huvudstad, ca 5 timmars bussfärd från Mbale) för att se en släkting eller vän ta examen idag. Jag vet inte riktigt hur det är tänkt med den resan eftersom hon i detta nu ligger och sover middag. Får se om hon kommer iväg innan det slår om till lördag. Jag funderade också på att följa med bara för att se Kampala och göra något annat i ett par dagar. Beslut hör dock inte till min vassaste sida så det lär bli obestämt fram till Rose har åkt.

Jag fick reda på lite mer om Obama igår. Han är tydligen hos sin syster och ska bo där hela lovet då dem saknar att ha honom i närheten. Tråkigt för min del dock, ett riktigt charmtroll som är underbar umgås med. Vass på engelska dessutom.

Hoppas alla där hemma har haft roligt på valborg och att värmen smyger sig på snart. Jag förväntar mig sommar om tre veckor, då det är dags för mig att sätta min fot i Sverige.

Tack och hej så länge…

Fick bli samma bild som på instagram då detta var den enda bild jag ansåg duglig.

Fick bli samma bild som på instagram då detta var den enda bild jag ansåg duglig.