Bukisekya klanen

Bukisekya klanen

Igår gick Rose iväg på ett möte som de har i byn 1g/år. Det mötet går ut på att man ser över budgeten över året gällande kostnader för skolor, vård för äldre, begravningar, olika möten mm (något sådant vad vi förstod)
En liten stund efter att Rose var borta kom Michael (barnskötaren) och sa att han skulle följa oss dit. Det visade sig att de på mötet hade frågat Rose varför hon inte tog med oss och att vi som gäster absolut skulle medverka.
Väl där, fick jag och Mano sitta in front row (vilket innebar att vi var tvungna att se så alerta och medverkande ut som möjligt) i en varm sal och lyssna på över 200 styrelsemedlemmarna prata på deras språk, i vad som kändes en evighet. Men vi nickade vid rätt tillfälle, applåderade när alla andra applåderade och skrattade när alla skrattade.
Självklart så välkomnades vi väl. Rose presenterade oss som hennes barn och vi blev officiellt medlemmar av klanen Bukisekya. Vi både fick ställa oss upp och säga några ord.

-Thank you for having us here. We love Uganda and our best friend in Sweden is from Uganda, her name is Anita Kamia (HOOLAA Anita whop whop)

Alla är så vänliga här. Alla hälsar oss med orden:
”Most welcome”
”Thank you for visiting Uganda”

Så fint folk!

Efter mötet serverades det mat i mängder som mättade runt 200-300 pers. Jag och Mano serverades först (de behandlar sina gäster som kungar här…väldigt rörande) och vi fick äta med händerna precis som byborna 🙂 är man medlem av Bukisekya klanen så måste man leva upp till rollen 😉

IMG_3609.PNG
Mano håller tal

IMG_3608.PNG
En liten del av matkön

IMG_3601.PNG