Måndag morgon

Måndag morgon

Klockan är sju på morgonen och jag ligger här i sängen utan att kunna somna om. Tänkte därför skriva lite om saker jag inte tagit upp de senaste dagarna.

Som ni märkt har alla varit lite sjuka på barnhemmet. Jag vet inte om det oftast är så eller om det är mycket nu. Doreen börjar bli äntligen bli bra igen, hennes utslag minskar och hon behöver inte använda salva varje kväll. Jacob har tidigare klagat över smärta kring örat och varit uppsvälld och besvärad. Igår mot kvällen kändes han piggare, sprang runt och lekte som vanligt.

När jag och Rose hade varit på sjukhuset så frågade jag henne om hon fick någon medicin utskriven. Hon fick recept på medicinen men pengarna räckte bara till undersökningen. Hennes medicin skulle kosta 238.000 shilling, vilket motsvarar ca 750 kr. Hon pratade som att det var bra, nu har jag gjort undersökningen, nu kan jag spara till medicineringen när jag vet vad det är.

Obama har varit borta i ungefär tre dagar. Ingen vet var han är men det är tydligen helt normalt. Han brukar kunna försvinna och bo hos kompisar ibland. Tre dagar? Hade det inträffat i Sverige hade hela landet gått skallgång och varenda tidning hade inte skrivit om annat. Igår när jag gick för att handla vatten så hörde jag en röst som ropade mitt namn. Jag trodde att det var någon av grannarna men det var Obama som ropade. Han vägrade komma och säga hej så jag fick springa ikapp för att träffa honom, sedan pyste han vidare.

Det fattas någonting när jag ligger här i mitt mörka rum och skriver. Just det, ett av tuppljuden är borta. Hans lår ligger ju i min mage. Jag som skulle se slakten, så glömde Michael säga till mig när det var dags. Värdelöst! Missförstå mig rätt, jag älskar djur. Tycker att djur är underbara och vill absolut inte döda djur. Hatar all djurmisshandel och liknande hemska saker. Men. Jag älskar också kött och accepterar fullt ut att djur dör, så länge detta sker på ett humant sätt. Jag ville helt enkelt se hur en slakt i Uganda går till.

Jag har också totalt glömt bort att berätta om i fredags då barnen klädde sig i skoluniformer för att trippa iväg till skolan. Redan efter en timme var de tillbaka. Dem skulle bara hämta sina omdömen och betyg som alla barn får hem till sina föräldrar. Då dessa barn inte har föräldrar i närheten så blir det Rose som agerar förälder. Det blev beef (nötkött alltså) till alla som belöning för att de jobbat hårt i skolan. Jag lägger upp en bild på Jacobs omdöme.

Nu ska jag skura huset innan alla vaknar…

Rose läser Jacobs omdöme från skolan

Rose läser Jacobs omdöme från skolan