Mbale

Mbale

Idag är jag tyvärr inte på barnhemmet. Efter städning och frukost begav jag mig till Mbale för att inhandla lite förnödenheter samt använda wi-fi på ett resort här. Inte mycket att berätta faktiskt men passar ändå på att skriva ett inlägg här då internet är gratis. 

Igår påbörjade jag min antibiotika trots att jag var på bättringsvägen. Orkade inte hatta fram och tillbaka med magproblem hela tiden. Direkt när jag vaknade idag kände jag mig mycket bättre. Kanon! 🙂 Jag har också ”bokat tid” med de äldre barnen (Edward Joel och Andrew) att vi ska ta oss upp för berget på onsdag. Följer dem inte med då så tar jag mina skor och knatar upp själv.

Under gårdagen var det strömavbrott som hade varat senaste dygnet. Det händer verkligen titt som tätt. Ingen aning om när eller hur länge. På eftermiddagen när dagens regn kom in så passade alla i huset på att sova middag. Jag är allergisk mot powernaps så jag knäppte på min dator för att titta på film. Från att första barnet vaknade dröjde det inte länge förrän alla sju hängde på min fåtölj för att titta på The Guardian med svensk text. Under tiden som vi tittade så fick jag en hel del intressanta frågor. Varav en som jag fastnade särskilt för.

Is it Sweden? frågade Edward och pekade på skärmen
No, it’s America. svarade jag och undvek att gå in på USA och Nordamerika
But they talk Swedish?
No, the language in America is English. Can’t you here they’re speaking English? svarade jag och höjde volymen
Ahaa, now I can here it. svarar han
But what’s their real language? tillägger han som att det skulle finnas ett till språk
It’s English! There’s like at least five countries in the world that only has English as their main language. försökte jag förklara samtidigt som jag räknade upp massa länder där Engelska är huvudspråket

Han blev liksom ställd av detta. Förstod verkligen ingenting. Då tänker jag att Edward är en av de bästa eleverna i sin skola. Barnen går också i en bra skola gentemot andra barn i närheten. Deras dagar är dessutom jättelånga. Hur lite vet man om omvärlden här i Uganda egentligen? Det ska bli så intressant att få komma till deras skola när dem börjar igen. Få se hur en skoldag ser ut här.

Nu ska jag börjar röra mig mot Bubulo igen.

Hejdå så länge….