Om oss

Vilka vi är

Bortom traditionellt bistånd

Kids of Uganda är en ideell organisation med bas i Sverige som ger utsatta barn i Uganda en ljusare framtid. Barnen vi stöttar kommer från mycket fattiga förhållanden, och genom vårt stöd har över 100 barn skapats en trygg uppväxt i en kärleksfull familj, med skolgång och möjligheter för framtiden. Detta gör vi genom att stötta familjerna med verktyg för att bidra till ett bättre samhälle. Vi ger inte bistånd i traditionell bemärkelse, utan fokuserar på långsiktighet och investeringar i samarbete med lokalborna i samhället där vi verkar.

Hur allting började

2012 volontärarbetade, då 23-åriga, Cecilia Khouma (f.d. Kleimert) på en skola i byn Bubulo i Uganda. Där lärde hon känna ugandiska Malemu Rose, som visade sig vara minst lika driven som Cecilia själv. Tillsammans fick de en idé, och innan Cecilia lämnade Bubulo hade Kids of Uganda grundats. Rose ägde land där en fastighet kunde byggas. I det huset etablerades den första delen av vår verksamhet; familjehemmet, för vilket Rose än idag är föreståndare.

Våra värderingar

Långsiktighet

Vi stöttar samhället på ett hållbart sätt genom att ge grundläggande, tidsbestämt stöd till fosterfamiljer. Vår familjekoordinator ger utbildning och råd så att familjerna använder bidraget till investeringar som består. Med vårt stöd utvecklas familjerna till framgångsrika företagare som kan bibehålla en trygg familjeekonomi.

Ansvarsfullt stöd

Allt arbete vi gör sker i samråd med nyckelpersoner lokalt i samhället där vi verkar. Vi anlitar alltid lokala firmor för arbeten och köper allt närproducerat från lokala handlare. Vi vill stötta den lokala ekonomin, inte bromsa den genom att exempelvis ta dit saker skänkta utifrån som då konkurrerar ut och skadar lokal handel.

Fokus på barnets bästa

Barns rättigheter är en kärnfråga för oss. Vi beaktar alltid barnets bästa, allt för att ge dem trygghet, kärlek och en ljusare framtid. Genom att se till att alla barn vi stöttar går i skolan hjälper vi dem att bli framgångsrika, starka individer.

Vårt team i Sverige

team_image
Ordförande

Astrid Johnson

Astrid är en socionom som brinner för hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och barnens bästa. Hon har lång erfarenhet av ledarskap och förutom sitt engagemang i Kids of Uganda är hon medgrundare av Dance Revolution East Africa.

team_image
Vice Ordförande

Daniel Arvidsson

Daniel arbetar till vardags som VVS-ingenjör och drivs av att bidra till en hållbar utveckling både professionellt och privat samt genom Kids of Ugandas verksamhet. Daniel har varit engagerad i Kids of Uganda sedan 2015.

team_image
Ekonomiansvarig

Elin Tjernström

Elin arbetar till vardags som ekonomiansvarig på ett företag inom förnyelsebar energi i Göteborg och har tidigare erfarenhet av arbete med biståndsfrågor genom praktik för We Effect på ett kaffekooperativ i Nicaragua.

team_image
Administratör

Maria Lindström

Brinner för ickevåldsteorin inom internationella organisationer och jobbar med integration på kommunal nivå samt studerar internationella relationer och mellanösternstudier. I KoU sköter hon bland annat medlemsregister och sekreteraruppgifter.

team_image
Verksamhetsansvarig

Louise Ask Holmberg

Energirik krigsvetarstudent med intresse för utvecklingsfrågor och civil-militära relationer. Louise arbetade under hösten 2015 för organisationen på plats i Uganda och ansvarar idag för verksamheten.

team_image
Vice Verksamhetsansvarig

Amie Karlsson

Amie har varit en del av Kids of Ugandas styrelse sedan starten 2012. Hon ansvarar för verksamheten i Uganda. Amie har en utbildningsbakgrund inom rättssociologi, pedagogik och interkulturell kommunikation.

team_image
Insamlingsansvarig

Jessica Gold

Till vardags arbetar Jessica med CSR och ekonomi på ett företag i Göteborg. Som insamlingsansvarig koordinerar Jessica Kids of Ugandas intäkter från bidrag och utvecklar event, kampanjer och webshopen.

team_image
Vice Insamlingsansvarig (event)

Sofia Wikström

Till vardags jobbar Sofia som marknadsassistent i Göteborg. Privat har hon lång erfarenhet av ideellt styrelsearbete och brinner för barns rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling. I Kids of Uganda koordinerar hon event.

team_image
Vice Insamlingsansvarig (sälj)

Beatrice Heintz

Beatrice har tidigare erfarenhet av holistisk fattigdomsbekämpning på Green Shoots Foundation i London med en stats- och mänskliga rättighetersbakgrund. I Kids of Uganda har som ansvar för insamling och sälj.

team_image
Bidragsansvarig

Patrice Katumbulu

Patrice brinner för frågor som berör mänskliga rättigheter, hållbar utveckling samt demokrati. Till vardags studerar han mänskliga rättigheter vid Lunds universitet och under våren 2016 utförde Patrice fältarbete plats i Uganda.

team_image
Vice Bidragsansvarig (CSR)

Cecilia Khouma

Jobbar till vardags vid svenska ambassaden i Kinshasa i DR Kongo och brinner för Afrika, miljö och jämställdhet. Grundare av Kids of Uganda och tidigare ordförande mellan 2012-2016. Nu ansvar hon bl.a. för sökandet av CSR-samarbeten med företag.

team_image
Sponsoransvarig

Matilda Dooley

Hösten 2012 var Matilda utbytesvolontär i Bubulo via EVS, och har sen dess återvänt till Bubulo och östra Uganda flera gånger. Till vardags pluggar Matilda till läkare, och sköter kontakten med Kids of Ugandas fantastiska sponsorer.

team_image
Vice Sponsoransvarig

Jonas Asker

Är en glad statsvetare som intresserar sig för global politik i allmänhet och utvecklingsfrågor i synnerhet. Nytillskott till Kids of Uganda och ser fram emot att bekanta sig med det viktiga arbetet organisationen gör.

team_image
Marknadsansvarig

Sandra Molin

Sandra arbetar till vardags inom reklamvärlden. Med sin bakgrund i strategisk kommunikation och varumärken ansvarar hon för att Kids of Uganda, och dess verksamhet, framställs tydligt och rättvist i samtliga kanaler.

team_image
Vice Marknadsansvarig

Rebecca Räf

Rebecca ansvarar för stora delar av kommunikationen, brinner för kvinnors rättigheter och studerar Internationella Relationer på Göteborgs Universitet. Tidigare har hon även studerat globala utvecklings- och Afrika-studier.

Vårt team i Uganda

team_image
Familjekoordinator

Krystyn Kakai

Krystyn är ansvarig för fosterfamiljerna och utbildad socionom. Hon säkerställer att det ekonomiska bidraget används på ett bra sätt, håller i utbildningar och undersöker nya familjer i omgivningen som är i behov av stöd. Hon har bott i ett halvår i Åmål och har därför god kunskap om skillnader mellan Uganda och Sverige.

team_image
Föreståndare på familjehemmet

Malemu Rose

Rose grundade Kids of Uganda ihop med Cecilia. Hon är mycket begåvad, politiskt aktiv och har tidigare drivit egen verksamhet. Hon är som klippt och skuren för att sköta familjehemmet såväl ekonomiskt som organisatoriskt. Rose har ett stort hjärta och det är tydligt att hon älskar barnen och ser dem som sina.

team_image
Barnskötare på familjehemmet

Masanza Michael

Michael är Roses högra hand och en riktig klippa. Michael bor på familjehemmet och finns tillgänglig för barnen dygnet runt. Han har det övergripande ansvaret över barnens dagliga aktiviteter. Han ser till att de kommer iväg till skolan, får lunch och middag, och han tvättar och städar. Han arbetar hårt och fokuserat, men har alltid nära till skratt.