Om oss

Vilka vi är

Bortom traditionellt bistånd

Kids of Uganda är en ideell organisation med bas i Sverige som ger utsatta barn i Uganda en ljusare framtid. Barnen vi stöttar kommer från mycket fattiga förhållanden, och genom vårt stöd har över 100 barn skapats en trygg uppväxt i en kärleksfull familj, med skolgång och möjligheter för framtiden. Detta gör vi genom att stötta familjerna med verktyg för att bidra till ett bättre samhälle. Vi ger inte bistånd i traditionell bemärkelse, utan fokuserar på långsiktighet och investeringar i samarbete med lokalborna i samhället där vi verkar.

Våra värderingar

Långsiktighet

Vi stöttar samhället på ett hållbart sätt genom att ge grundläggande, tidsbestämt stöd till fosterfamiljer. Vår familjekoordinator ger utbildning och råd så att familjerna använder bidraget till investeringar som består. Med vårt stöd utvecklas familjerna till framgångsrika företagare som kan bibehålla en trygg familjeekonomi.

Ansvarsfullt stöd

Allt arbete vi gör sker i samråd med nyckelpersoner lokalt i samhället där vi verkar. Vi anlitar alltid lokala firmor för arbeten och köper allt närproducerat från lokala handlare. Vi vill stötta den lokala ekonomin, inte bromsa den genom att exempelvis ta dit saker skänkta utifrån som då konkurrerar ut och skadar lokal handel.

Fokus på barnets bästa

Barns rättigheter är en kärnfråga för oss. Vi beaktar alltid barnets bästa, allt för att ge dem trygghet, kärlek och en ljusare framtid. Genom att se till att alla barn vi stöttar går i skolan hjälper vi dem att bli framgångsrika, starka individer.

Vårt team i Sverige

team_image
Ordförande

Astrid Johnson

Astrid är en socionom som brinner för hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och barnens bästa. Hon har lång erfarenhet av ledarskap och förutom sitt engagemang i Kids of Uganda är hon medgrundare av Dance Revolution East Africa.

team_image
Vice Ordförande

Daniel Arvidsson

Daniel arbetar till vardags som VVS-ingenjör och drivs av att bidra till en hållbar utveckling både professionellt och privat samt genom Kids of Ugandas verksamhet. Daniel har varit engagerad i Kids of Uganda sedan 2015.

team_image
Ekonomiansvarig

Elin Tjernström

Elin ansvarar för ekonomin och ser till att de medel som skänks används ändamålsenligt. Elin har en magisterexamen i internationell ekonomi och arbetar idag med företagsansvar och mänskliga rättigheter.

team_image
Vice Ekonomiansvarig

Camilla Reichler

Camilla studerar företagsekonomi med inriktning revision på Handelshögskolan i Göteborg, och är passande nog ansvarig för organisationens redovisning. Camilla tror på allas lika värde och att små bidrag skapar stora skillnader.

team_image
Verksamhetsansvarig

Amie Karlsson

Amie har varit en del av Kids of Ugandas styrelse sedan starten 2012. Hon ansvarar för verksamheten i Uganda. Amie har en utbildningsbakgrund inom rättssociologi, pedagogik och interkulturell kommunikation.

team_image
Vice Verksamhetsansvarig

Hugo Dooley

Hugo studerar en kandidat i statsvetenskap och internationella relationer samt har ett stort intresse för hållbar utveckling. Som Vice Verksamhetsansvarig samarbetar han med vår personal i Uganda för att utveckla verksamheten.

team_image
Insamlingsansvarig

Cornelia Lundgren

Cornelia läser sista terminen på Politices kandidatprogram i Karlstad med fördjupning i rättsvetenskap. Som insamlingsansvarig koordinerar Cornelia Kids of Ugandas intäkter från bidrag och utvecklar event, kampanjer och driver webshopen.

team_image
Vice Insamlingsansvarig (event)

Martina Zackrisson

Med en examen i statsvetenskap i bagaget studerar Martina en masterutbildning i mänskliga rättigheter och brinner för frågor som rör CSR och hållbara handelsmönster. I Kids of Uganda koordinerar hon event och föreläsningar.

team_image
Bidragsansvarig

Jonas Asker

Är en glad och utåtriktad statsvetare som intresserar sig för global politik i allmänhet och utvecklingsfrågor i synnerhet. Som bidragsansvarig ser han till att Kids of Uganda söker rätt stöd och har de underlag och policies som efterfrågas.

team_image
Administratör

Maria Lindström

Brinner för ickevåldsteorin inom internationella organisationer och jobbar med integration på kommunal nivå samt studerar internationella relationer och mellanösternstudier. I KoU sköter hon bl.a. medlemsregister och sekreteraruppgifter.

team_image
Sponsoransvarig

Patrice Katumbulu

Patrice brinner för frågor som berör mänskliga rättigheter, hållbar utveckling samt demokrati. Till vardags studerar han mänskliga rättigheter vid Lunds universitet och är ansvarig för Kids of Ugandas CSR- och företagssamarbeten.

team_image
Relationsansvarig

Matilda Dooley

Hösten 2012 var Matilda utbytesvolontär i Bubulo, och har sen dess återvänt till östra Uganda flera gånger. Till vardags pluggar Matilda till läkare, och upprätthåller relationen med Kids of Ugandas fantastiska familjesponsorer.

team_image
Marknadsansvarig

Sandra Molin

Sandra arbetar till vardags med marknadsföring. Med sin bakgrund inom strategisk kommunikation och varumärkesutveckling ansvarar hon för att Kids of Uganda, och dess verksamhet, framställs tydligt och rättvist i samtliga kanaler.

team_image
Vice Marknadsansvarig

Rebecca Räf

Rebecca ansvarar för stora delar av kommunikationen, brinner för kvinnors rättigheter och studerar Internationella Relationer på Göteborgs Universitet. Tidigare har hon även studerat globala utvecklings- och Afrika-studier.

Vårt team i Uganda

team_image
Country Manager

Krystyn Kakai

Krystyn är ansvarig för fosterfamiljerna och utbildad socionom. Hon säkerställer att det ekonomiska bidraget används på ett bra sätt, håller i utbildningar och undersöker nya familjer i omgivningen som är i behov av stöd. Hon har bott i ett halvår i Åmål och har därför god kunskap om skillnader mellan Uganda och Sverige.

team_image
Fältarbetare

Kangala James

James arbetar som fältarbetare och besöker kontinuerligt familjerna som tar del av Kids of Ugandas program för att utbilda och se till att allt går som det ska. James bor i Bubulo, är därför mycket aktiv i området och har många kontakter som förenklar arbetet för Kids of Uganda. Han har likt Krystyn bott ett halvår i Åmål.