Veckans planer

Veckans planer

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag längtade lite efter regnperioden då det varit så varmt och svettigt här? Nåväl, jag tror att jag tar tillbaka lite av det. För nu är vi inne i regnperioden och det är rätt tufft! Eller, det är ju bara att stanna inomhus och vara lite kreativ, men man blir lite låst. Det regnar väldigt mycket. I natt öste det ner hela natten och när vi skulle ta en taxi in till Mbale så fick vi ta flera omvägar för att inte fastna med bilen. En man som satt bredvid mig berättade att det kommer bli tufft i år. Då regnet har kommit så ”hårt och mycket” på bara en vecka så är det svårt för bilar att ta sig någonstans utan att fastna. ¨

Nu har Tove lämnat oss. Väldigt tråkigt då hon väldigt snabbt kom in i vår lilla familj och blev väldigt omtyckt av alla. Jag kommer däremot träffa upp henne igen den 15e då jag har några timmar i Kampala innan mitt flyg går.

Idag är det möte! Jag har nu äntligen samlat alla och kl15 är det möte och jag hoppas verkligen att det ger någonting så vi kan gå vidare snabbt.

Denna vecka händer det en del:

-Vi ska som tidigare nämnt delta i en kortfilmstävling, så denna vecka ska vi filma dialoger mellan Rose eller Krystyn och barnen. Frågorna innehåller vad barnen vill göra i framtiden, deras hobbys, deras bakgrund osv. Men eftersom vissa ämnen kan vara lite känsligt för barnen att prata om så får vi ta det försiktigt fram.

-Samarbetet med förskolan i Umeå har gått väldigt bra än så länge och nu ska barnen informeras om det. Barnen i Sverige har många frågor till våra barn på barnhemmet och när Hanna kommer har hon även med sig teckningar och armband. Det ska bli väldigt spännande och förhoppningsvis, väldigt givande för barnen.