Vi söker tre personer till arbetsgruppen för kommunikation, marknad och sälj

Vill du göra ‘något’ men har svårt att landa i vad just du kan bidra med? Vill du lära dig mer om Uganda, utvecklingsfrågor och styrelsearbete? Då kan ett engagemang i Kids of Uganda vara precis vad du letar efter! Nu söker Kids of Uganda medlemmar till arbetsgruppen för kommunikation, marknad och sälj.

Vad är en arbetsgrupp?

Kids of Uganda består av tre arbetsgrupper ( 1 – organisation och ekonomi; 2 – verksamhet och relation; 3 – kommunikation, marknad och sälj). Som en del av arbetsgrupperna är du med och utvecklar vår verksamhet och lär dig massor! 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är över 18 år (ingen övre åldersgräns finns!), gillar att samarbeta med andra och är villig att ta ett ansvar för föreningen och sin roll. Vi ser helst att du vill vara del av Kids of Uganda i minst ett år. Det är inte nödvändigt att du har besökt Uganda och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av internationellt arbete eller välgörenhet. 

Så arbetar Kids of Uganda

Vi är i stor utsträckning en digital organisation. Vi håller våra möten via Skype och samarbetar i molnet genom Google Drive. Utöver det träffas vi på digitala eller fysiska mini-konferenser två eller tre gånger per år.  

Räkna med att arbetet med Kids of Uganda kommer uppta i genomsnitt 10 timmar per månad, varav ca 3 timmar är möten i helgrupp eller med arbetsgruppen, och ca 7 timmar upptas av eget arbete.

Alla i Kids of Uganda arbetar helt ideellt. 

Hur du ansöker

Om du är intresserad, skicka en kort beskrivning av dig själv och varför du vill bli en del av Kids of Uganda till info@kidsofuganda.com. Platserna tillsätts löpande. 

Uppge i mailet vilken roll (eller vilka roller) du är intresserad av. Observera att rollbeskrivningarna inte är huggna i sten. Känner du att du skulle passa perfekt i en roll bortsett från en specifik punkt? Eller känner du att du står mitt emellan två roller? Inga problem, skriv det i mailet!

Roligt och lärorikt

Känns det övermäktigt när du läser igenom beskrivningarna? Var inte orolig! Du får en överlämning och introduktion från personen som tidigare ansvarat för ”ditt” område. Du kommer ha en kontinuerlig dialog med din grupp och får stöttning i alla uppgifter från de andra arbetsgruppsmedlemmarna. Att vara med i arbetsgrupperna handlar också om att lära sig! 

Tveka inte att höra av dig till info@kidsofuganda.com om du har frågor eller vill ha mer information om Kids of Uganda eller någon av rollerna. 

Om arbetsgruppen för kommunikation, marknad och sälj 

Den här gruppen arbetar för att sprida vetskapen om vårt arbete i olika medier. Gruppen har en viktig uppgift i att samla in ekonomiska medel som gör att organisationen kan fortsätta bedriva arbetet i Uganda och att värva nya sponsorer i form av företag, privatpersoner, skolor och föreningar. De olika rollerna passar ypperligt för dig som arbetar med, pluggar eller är intresserad av t.ex. kommunikation, grafisk design, webb, sociala medier, marknadsföring eller sälj. Vi ser gärna också sökande med andra erfarenheter!

Webb- och kommunikationsansvarig 

 • Ansvarar för att innehållet på hemsidan är aktuellt och att bloggen uppdateras med bilder och content 
 • Håller Facebook, Instagram, Linkedin och eventuella andra kanaler uppdaterade med relevant och engagerande material
 • Ansvarar för presentationen av organisationen i media 
 • Ser till att vi har en kommunikationsstrategi som ligger i linje med våra värderingar, vårt syfte och våra målsättningar

Marknadsföringsansvarig

 • Utformar och framställer informationsmaterial och marknadsföringsmaterial 
 • Genomför kampanjer i våra kanaler, t.ex. julkampanjer
 • Marknadsför Kids of Uganda via email och sociala medier 
 • Ansvarar för nya produkter i webbshopen samt att marknadsföra dessa produkter

Säljansvarig med fokus på månadsgivare

 • Utvecklar en strategi för hur organisationen kan nå ut till privatpersoner
 • Ansvarar för rekrytering av nya månadsgivare
 • Ansvarar för engångsbidrag från privatpersoner 

Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen till gänget!

Fler artiklar och bloggar

Därför har våra familjer en mobiltelefon

Vi arbetar med utsatta och sårbara familjer som har svårt att försörja sig. Därför låter det kanske överflödigt eller märkligt att vi prioriterar mobiltelefoner. Säkerligen är mobiltelefoner en onödig lyx?

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.