Vill du vara med i en av Kids of Ugandas arbetsgrupper?

Nu söker Kids of Uganda fyra medlemmar till arbetsgrupperna. Som en del av arbetsgrupperna är du med och utvecklar Kids of Ugandas verksamhet och lär dig massor!

Vill du göra ‘något’ men har svårt att landa i vad just du kan bidra med? Vill du lära dig mer om Uganda och utvecklingsfrågor? Då kan ett engagemang i Kids of Uganda vara precis vad du letar efter!

Vad är en arbetsgrupp?

Kids of Uganda består av tre arbetsgrupper (insamling, organisation och verksamhet). Som en del av arbetsgrupperna är du med och utvecklar vår verksamhet och lär dig massor! 

För närvarande är 14 personer engagerade i Kids of Ugandas arbetsgrupper. Det är en härlig blandning individer. De flesta är mellan 25-35 år men vi välkomnar arbetsgruppsmedlemmar av alla åldrar! Vi har olika bakgrund och erfarenheter och är engagerade vid sidan av studier, heltidsjobb eller föräldraledighet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är över 18 år (ingen övre åldersgräns finns!), gillar att samarbeta med andra och är villig att ta ett ansvar för föreningen och sin roll. Vi ser helst att du vill vara del av Kids of Uganda i minst ett år. Det är inte nödvändigt att du har besökt Uganda och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av internationellt arbete eller välgörenhet. 

Så arbetar Kids of Uganda

Vi är i stor utsträckning en digital organisation. Vi håller våra möten via Skype och samarbetar i molnet genom Google Drive. Utöver det träffas vi på digitala eller fysiska mini-konferenser två eller tre gånger per år.  

Räkna med att arbetet med Kids of Uganda kommer uppta i genomsnitt 10 timmar per månad, varav ca 3 timmar är möten i helgrupp eller med arbetsgruppen, och ca 7 timmar upptas av eget arbete.

Alla i Kids of Uganda arbetar helt ideellt. 

Hur du ansöker

Om du är intresserad, skicka en kort beskrivning av dig själv och varför du vill bli en del av Kids of Uganda till info@kidsofuganda.com. Platserna tillsätts löpande. 

Uppge i mailet vilken roll (eller vilka roller) du är intresserad av. Observera att rollbeskrivningarna inte är huggna i sten. Känner du att du skulle passa perfekt i en roll bortsett från en specifik punkt? Eller känner du att du står mitt emellan två roller? Inga problem, skriv det i mailet!

Roligt och lärorikt

Känns det övermäktigt när du läser igenom beskrivningarna? Var inte orolig! Du får en överlämning och introduktion från personen som tidigare ansvarat för ”ditt” område. Du kommer ha en kontinuerlig dialog med din grupp och får stöttning i alla uppgifter från de andra arbetsgruppsmedlemmarna. Att vara med i arbetsgrupperna handlar också om att lära sig! 

Tveka inte att höra av dig till info@kidsofuganda.com om du har frågor eller vill ha mer information om Kids of Uganda eller någon av rollerna. 

Rollbeskrivningar

Ekonomiansvarig i Sverige

 • Utför löpande bokföring
 • Upprättar en årsredovisning
 • Gör en budget inför kommande verksamhetsår
 • Följer upp budgeten varje månad
 • Följer upp inbetalningar från månadsgivare och medlemmar

Ekonomiansvarig med fokus på Uganda

 • Utför överföringar till vår samarbetspartner Kids Foundation Uganda varje månad
 • Upprättar mallar och strukturer för redovisning av överföringar/kostnader
 • Arbetar kontinuerligt med budgetuppföljning och kostnadsläge i Uganda
 • Gör budget inför kommande verksamhetsår tillsammans med ekonomiansvarig i Sverige och personal i Kids Foundation Uganda

Medlemsansvarig

 • Ansvarar för att skapa värde för Kids of Ugandas medlemmar
 • Hjälper till att rekrytera medlemmar
 • Administrerar och uppdaterar medlemsregister i Mailchimp
 • Skickar ut medlemsbevis
 • Skriver och skickar ut nyhetsbrev till medlemmar

Månadsgivaransvarig

 • Skriver och skickar e-post via Mailchimp till månadsgivare
 • Säkerställer att innehåll i månadsgivarbrev håller hög kvalitet, är intressant att läsa, är sanningsenlig och i enlighet med Kids of Ugandas värderingar
 • Har kontinuerlig kontakt med personalen i Kids Foundation Uganda för att få information om programmet
 • Hjälper till att rekrytera nya månadsgivare
 • Administrerar och uppdaterar månadsgivarregister i Mailchimp


Maila info@kidsofuganda.com om du är intresserad av en arbetsgruppsroll. Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen till gänget!

Fler artiklar och bloggar

Så mer än bara frön i vår!

För våra familjer är jordbruk mer än bara en hobby. Genom vårt stöd bidrar vi till att fler familjer kan försörja sig genom jordbruk. Vill du hjälpa oss att så lite hopp hos fler familjer?

Val i Uganda

Den 14:e januari hölls det val i Uganda – något som påverkade hela befolkningen, både i städerna och på landsbygden.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.