Nu kan du söka till Kids of Ugandas styrelse

Vill du göra ‘något’ men har svårt att landa i vad just du kan bidra med? Då kan ett engagemang i Kids of Ugandas styrelse vara precis vad du letar efter! Nu söker vi medlemmar till styrelsen inför 2021. Ansök senast den 5 december.

Vad gör styrelsen?

Kids of Uganda har inga anställda i Sverige. Arbetet i Sverige drivs helt ideellt av en styrelse och en arbetsgrupp.

Styrelsen består av sju eller åtta ordinarie styrelsemedlemmar. Styrelsen har som uppgift att ta de avgörande besluten för organisationen och dess utveckling. 

Styrelsen utses på vårt valårsmöte i december varje år. Man väljs på ett år (1 jan-31 dec) men man får gärna vara med flera i år i rad.

Vem kan vara med i styrelsen?

Vi söker dig som är över 18 år (ingen övre åldersgräns finns!), gillar att samarbeta med andra och är villig att ta ett ansvar för föreningen och sin roll.

Det är inte nödvändigt att du har besökt Uganda och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av internationellt arbete eller välgörenhet. 

Hur fungerar styrelsearbetet?

Styrelsen har möte 6-8 gånger per år. Mellan mötena arbetar styrelsemedlemmarna på olika uppgifter.

Vi är i stor utsträckning en digital organisation. Vi håller våra möten via Skype och samarbetar i molnet genom Google Drive. Utöver det försöker vi träffas fysiskt två eller tre gånger per år.  

Räkna med att arbetet med Kids of Uganda kommer uppta i genomsnitt 5 timmar per månad om du enbart är med i styrelsen. Om du även är med i en arbetsgrupp (se nedan) kommer arbetet totalt uppta ca 10 timmar per månad.  

Vill du även vara med i en arbetsgrupp?

De flesta styrelsemedlemmar är också med i Kids of Ugandas arbetsgrupp, men det är inget krav.

Som medlem i arbetsgruppen har man ansvar för ett specifikt område.

Lediga positioner i arbetsgruppen:

  • Ekonomiansvarig i Sverige
  • Ekonomiansvarig i Uganda
  • HR-ansvarig
  • Månadsgivaransvarig
  • Medlemsansvarig

Hur ansöker jag?

Du ansöker till styrelsen genom att skicka en kort beskrivning av dig själv till valberedningen@kidsofuganda.com.  Uppge också varför du vill engagera dig i just Kids of Uganda, och vad du tror skulle vara din största tillgång till verksamheten. Du får gärna bifoga ett CV.

Uppge på din styrelseansökan om du också är intresserad av att vara medlem i en arbetsgrupp eller om du bara vill vara med i styrelsen.

Ansök senast den 5 december.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta gärna Astrid och Frida i valberedningen för mer information på e-mail valberedningen@kidsofuganda.com.

Läs mer

På sidan Engagera dig finns mer information om vad det innebär att vara engagerad i Kids of Uganda.

Fler artiklar och bloggar

Så mer än bara frön i vår!

För våra familjer är jordbruk mer än bara en hobby. Genom vårt stöd bidrar vi till att fler familjer kan försörja sig genom jordbruk. Vill du hjälpa oss att så lite hopp hos fler familjer?

Val i Uganda

Den 14:e januari hölls det val i Uganda – något som påverkade hela befolkningen, både i städerna och på landsbygden.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.