fbpx

En engagerad mormor

Sarah är en mormor som tar hand om två av sina barnbarn och en liten pojke som förlorade sin mamma strax efter födseln. Genom investeringar i djur kan hon säkra familjens inkomst.

Med det stöd Sarah fick av Kids of Uganda under de två första åren av familjestödsprogrammet investerade hon i höns, flera getter och slutligen i en ko. Kon fick en kalv i februari.  

Tack vare familjestödprogrammet har Sarah kunnat köpa höns, en ko och flera getter.

Sarah har lyckats behålla en stabil ekonomi även efter att det ekonomiska stödet upphörde och har säkerställt familjens inkomst genom investeringen i sina projekt. De äldsta barnen går i skolan varje dag.

Sam är familjens allra yngsta medlem. Hans mamma dog när Sam bara var en vecka gammal. Sedan dess har Sarah tagit hand om honom.

Sarah är mycket tacksam för organisationen och familjestödsprogrammet. Hon är mycket engagerad och medverkar vid varje möte och workshop som Kids of Uganda och vår systerorganisation Kids Foundation Uganda arrangerar i hennes område.

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler mormödrar som Sarah? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(Sarah och Sam heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Fler artiklar och bloggar

Internationella familjedagen

Den 15:e maj är det internationella familjedagen och vi har glädjen att meddela att ingen av de familjer som Kids of Uganda stöttar har insjuknat i covid-19!

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.