fbpx

En engagerad mormor

Sarah är en mormor som tar hand om två av sina barnbarn och en liten pojke som förlorade sin mamma strax efter födseln. Genom investeringar i djur kan hon säkra familjens inkomst.

Med det stöd Sarah fick av Kids of Uganda under de två första åren av familjestödsprogrammet investerade hon i höns, flera getter och slutligen i en ko. Kon fick en kalv i februari.  

Tack vare familjestödprogrammet har Sarah kunnat köpa höns, en ko och flera getter.

Sarah har lyckats behålla en stabil ekonomi även efter att det ekonomiska stödet upphörde och har säkerställt familjens inkomst genom investeringen i sina projekt. De äldsta barnen går i skolan varje dag.

Sam är familjens allra yngsta medlem. Hans mamma dog när Sam bara var en vecka gammal. Sedan dess har Sarah tagit hand om honom.

Sarah är mycket tacksam för organisationen och familjestödsprogrammet. Hon är mycket engagerad och medverkar vid varje möte och workshop som Kids of Uganda och vår systerorganisation Kids Foundation Uganda arrangerar i hennes område.

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler mormödrar som Sarah? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(Sarah och Sam heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Fler artiklar och bloggar

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Jämförelse mellan skolan i Uganda och Sverige

Skolstarten närmar sig för de svenska eleverna efter ett långt sommarlov, men i Uganda håller skolorna fortsatt stängt till följd av pandemin. Hur skiljer sig skolan åt mellan Uganda och Sverige? Läs vår jämförelse!

Lästips för lata sommardagar

Vi bjuder på fyra boktips med koppling till Uganda för långsamma dagar i hängmattan, samt en film för en kväll när regnet smattrar mot rutorna.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.