fbpx

En ung fostermamma med en egen salong

Med hjälp av familjestödet har Faith kunnat starta en frisörsalong för att försörja sina tre syskon och sin systerson.

Faith var bara 20 år gammal när hon blev en del av familjestödsprogrammet. Två år tidigare hade hennes far gått bort.

När Faiths pappa avled var hon tvungen att hoppa av skolan för att ta hand om sina yngre tre syskon samt sin lilla systerson. Innan familjestödsprogrammet kom igång hade Faith försörjt sig med hjälp av jordbruk, då det var svårt att få jobb utan att ha gått klart skolan.

Faiths systerson Isaac visar upp huset där han bor tillsammans med Faith, hennes syskon och hennes nyfödda son.

Faith investerade det finansiella stödet från Kids of Uganda i en frisörsalong, eftersom hon sedan lång tid tillbaka var en riktig talang när det kommer till att fixa hår. Salongen går bra och intäkterna går till att försörja samtliga i familjen med bl.a. mat, skolmaterial och läkarbesök. Faith använder även en del av sponsorstödet för att t.ex. köpa in löshår osv till salongen.

Nu har familjen utökats ytterligare. Faith har nämligen fått en liten son!

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler kvinnor som Faith? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(Faith och Isaac heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Fler artiklar och bloggar

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Jämförelse mellan skolan i Uganda och Sverige

Skolstarten närmar sig för de svenska eleverna efter ett långt sommarlov, men i Uganda håller skolorna fortsatt stängt till följd av pandemin. Hur skiljer sig skolan åt mellan Uganda och Sverige? Läs vår jämförelse!

Lästips för lata sommardagar

Vi bjuder på fyra boktips med koppling till Uganda för långsamma dagar i hängmattan, samt en film för en kväll när regnet smattrar mot rutorna.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.