fbpx

En ung fostermamma med en egen salong

Med hjälp av familjestödet har Faith kunnat starta en frisörsalong för att försörja sina tre syskon och sin systerson.

Faith var bara 20 år gammal när hon blev en del av familjestödsprogrammet. Två år tidigare hade hennes far gått bort.

När Faiths pappa avled var hon tvungen att hoppa av skolan för att ta hand om sina yngre tre syskon samt sin lilla systerson. Innan familjestödsprogrammet kom igång hade Faith försörjt sig med hjälp av jordbruk, då det var svårt att få jobb utan att ha gått klart skolan.

Faiths systerson Isaac visar upp huset där han bor tillsammans med Faith, hennes syskon och hennes nyfödda son.

Faith investerade det finansiella stödet från Kids of Uganda i en frisörsalong, eftersom hon sedan lång tid tillbaka var en riktig talang när det kommer till att fixa hår. Salongen går bra och intäkterna går till att försörja samtliga i familjen med bl.a. mat, skolmaterial och läkarbesök. Faith använder även en del av sponsorstödet för att t.ex. köpa in löshår osv till salongen.

Nu har familjen utökats ytterligare. Faith har nämligen fått en liten son!

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler kvinnor som Faith? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(Faith och Isaac heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Fler artiklar och bloggar

Internationella familjedagen

Den 15:e maj är det internationella familjedagen och vi har glädjen att meddela att ingen av de familjer som Kids of Uganda stöttar har insjuknat i covid-19!

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.