fbpx

Ensamstående sjubarnsmamma och en sann entreprenör

Esther, en ensamstående mamma till sju barn, är en inspirerande och framgångsrik förebild i familjestödsprogrammet.

Efter att hennes man lämnade henne och barnen hade Esther svårt att få livet att gå ihop. Sedan hon blev en del av Kids of Ugandas familjestödsprogram har hennes situation förbättrats drastiskt till det bättre.

Esther är en mycket driven kvinna och är väldigt mån om sina barns välbefinnande.

Esther och fyra av hennes sju barn.

Med det ekonomiska stöd hon fick under de två första åren i familjestödsprogrammet investerade hon i ett flertal projekt. Hon äger nu en gris och två kor.  

Hon har dessutom kunnat starta upp ett litet cateringföretag som säljer lunch till tjänstemännen på de lokala kontoren.

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler mammor som Esther? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(Esther heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Fler artiklar och bloggar

Senaste nytt från Uganda

Unga ugandiska klimataktivister på FN:s klimattoppmöte i Glasgow. Terrorattack på restaurang i huvudstaden i slutet av oktober. Erosion av pressfriheten i landet. Och krav på PCR-test vid inresa till Uganda.

Åtta saker du inte visste om Uganda

Vill du lära dig någonting nytt om Uganda? Som att landet kallas för Matoke (banan) republiken. Eller kanske vad den populära snabbmaten rolex består av. Samt att över hälften av jordens bergsgorillor lever i Ugandas skogar och att vi människor kan smitta dem med covid-19.

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.