Florence och djurhållningen

34-åriga änkan Florence har genom familjestödsprogrammet utvecklat en verksamhet som genererar långsiktig inkomst till sig själv och sina två barn.

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Florence har en liten bit land som hon odlar på, men innan familjestödsprogrammet behövde hon oftast arbeta på andra personers mark för att ens få en liten inkomst. Då Florence är sjuk blev detta tunga arbete väldigt svårt för henne. Genom vårt stöd har Florence investerat i djur, vilket är mer lättskött.

Djurinvesteringarna går bra, och idag har familjen grisar, getter, höns, ankor och en ko. Med hjälp av utbildning från våra socialarbetare har familjen vaccinerat djuren för att undvika sjukdomar, och fått tips om hur de ska vårdas på bästa sätt.

Tack vare stödet från Kids of Uganda har Florence bland annat kunnat köpa flera grisar.

Genom försäljning av ägg och de djur som föds upp kan Florence försörja sig själv och sina barn.

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler mammor som Florence? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(Florence heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Vi behöver din hjälp

Vill du vara med och förändra livet för en sårbar familj i Uganda? Ge en peng varje månad till någon som behöver dem mer, så att vi kan hjälpa fler barn och familjer.