Florence och djurhållningen

34-åriga änkan Florence har genom familjestödsprogrammet utvecklat en verksamhet som genererar långsiktig inkomst till sig själv och sina två barn.

Florence har en liten bit land som hon odlar på, men innan familjestödsprogrammet behövde hon oftast arbeta på andra personers mark för att ens få en liten inkomst. Då Florence är sjuk blev detta tunga arbete väldigt svårt för henne. Genom vårt stöd har Florence investerat i djur, vilket är mer lättskött.

Djurinvesteringarna går bra, och idag har familjen grisar, getter, höns, ankor och en ko. Med hjälp av utbildning från våra socialarbetare har familjen vaccinerat djuren för att undvika sjukdomar, och fått tips om hur de ska vårdas på bästa sätt.

Tack vare stödet från Kids of Uganda har Florence bland annat kunnat köpa flera grisar.

Genom försäljning av ägg och de djur som föds upp kan Florence försörja sig själv och sina barn.

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler mammor som Florence? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(Florence heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Fler artiklar och bloggar

Så mer än bara frön i vår!

För våra familjer är jordbruk mer än bara en hobby. Genom vårt stöd bidrar vi till att fler familjer kan försörja sig genom jordbruk. Vill du hjälpa oss att så lite hopp hos fler familjer?

Val i Uganda

Den 14:e januari hölls det val i Uganda – något som påverkade hela befolkningen, både i städerna och på landsbygden.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.