fbpx

Pappans entreprenörskap möjliggör barnens skolgång

Genom familjestödsprogrammet har David kunnat startat upp flera olika projekt.

David och hans fru tar hand om sina tre barn och två föräldralösa pojkar.

Familjens situation har förbättrats enormt sedan de blev en del av familjestödsprogrammet.

David och hans fru tar hand om två föräldralösa pojkar, Joshua och Aron.

David valde att investera bidraget i getter och boskap och han ägnar sig även åt grönsaksodling. Han sålde några av sina getter och öppnade en butik, och med pengarna från investeringarna kan familjens fem barn gå i skolan.

Butiken – ett av flera projekt som David startade med hjälp av familjestödprogrammet.

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler pappor som David? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(David, Joshua och Aron heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Fler artiklar och bloggar

Senaste nytt från Uganda

Unga ugandiska klimataktivister på FN:s klimattoppmöte i Glasgow. Terrorattack på restaurang i huvudstaden i slutet av oktober. Erosion av pressfriheten i landet. Och krav på PCR-test vid inresa till Uganda.

Åtta saker du inte visste om Uganda

Vill du lära dig någonting nytt om Uganda? Som att landet kallas för Matoke (banan) republiken. Eller kanske vad den populära snabbmaten rolex består av. Samt att över hälften av jordens bergsgorillor lever i Ugandas skogar och att vi människor kan smitta dem med covid-19.

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.