fbpx

Pappans entreprenörskap möjliggör barnens skolgång

Genom familjestödsprogrammet har David kunnat startat upp flera olika projekt.

David och hans fru tar hand om sina tre barn och två föräldralösa pojkar.

Familjens situation har förbättrats enormt sedan de blev en del av familjestödsprogrammet.

David och hans fru tar hand om två föräldralösa pojkar, Joshua och Aron.

David valde att investera bidraget i getter och boskap och han ägnar sig även åt grönsaksodling. Han sålde några av sina getter och öppnade en butik, och med pengarna från investeringarna kan familjens fem barn gå i skolan.

Butiken – ett av flera projekt som David startade med hjälp av familjestödprogrammet.

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler pappor som David? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

(David, Joshua och Aron heter egentligen något annat. Vi värnar om familjernas integritet och väljer därför att inte skriva ut deras riktiga namn.)

Fler artiklar och bloggar

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Jämförelse mellan skolan i Uganda och Sverige

Skolstarten närmar sig för de svenska eleverna efter ett långt sommarlov, men i Uganda håller skolorna fortsatt stängt till följd av pandemin. Hur skiljer sig skolan åt mellan Uganda och Sverige? Läs vår jämförelse!

Lästips för lata sommardagar

Vi bjuder på fyra boktips med koppling till Uganda för långsamma dagar i hängmattan, samt en film för en kväll när regnet smattrar mot rutorna.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.