fbpx

Florence och skrädderiet

42-åriga Florence driver ett litet skrädderi med hjälp av stöd från familjestödsprogrammet.

Florence är ensamstående och har hand om sina föräldralösa systerdöttrar.

Hon är sedan tidigare skräddare, men har med hjälp av familjestödsprogrammet kunnat köpa in tyg och verktyg för att förbättra sin skrädderiverksamhet.

I skrädderiet syr Florence skoluniformer, samt lagar trasiga kläder, och intäkterna räcker till mat och förnödenheter till familjen.

Florences systerdöttrar med familjens ko.

Hon har dessutom investerat i boskap. Hemma har hon både getter och en ko som ger familjen mjölk.

Investeringarna i skrädderiet och i djurhållningen gör det möjligt för Florence att försörja sin familj.

Familjens getter.

Ett fantastiskt bevis på en entreprenör som gör verklig skillnad för sig själv och sin familj!

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler fostermammor som Florence? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

Fler artiklar och bloggar

Senaste nytt från Uganda

Unga ugandiska klimataktivister på FN:s klimattoppmöte i Glasgow. Terrorattack på restaurang i huvudstaden i slutet av oktober. Erosion av pressfriheten i landet. Och krav på PCR-test vid inresa till Uganda.

Åtta saker du inte visste om Uganda

Vill du lära dig någonting nytt om Uganda? Som att landet kallas för Matoke (banan) republiken. Eller kanske vad den populära snabbmaten rolex består av. Samt att över hälften av jordens bergsgorillor lever i Ugandas skogar och att vi människor kan smitta dem med covid-19.

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.