fbpx

Florence och skrädderiet

42-åriga Florence driver ett litet skrädderi med hjälp av stöd från familjestödsprogrammet.

Florence är ensamstående och har hand om sina föräldralösa systerdöttrar.

Hon är sedan tidigare skräddare, men har med hjälp av familjestödsprogrammet kunnat köpa in tyg och verktyg för att förbättra sin skrädderiverksamhet.

I skrädderiet syr Florence skoluniformer, samt lagar trasiga kläder, och intäkterna räcker till mat och förnödenheter till familjen.

Florences systerdöttrar med familjens ko.

Hon har dessutom investerat i boskap. Hemma har hon både getter och en ko som ger familjen mjölk.

Investeringarna i skrädderiet och i djurhållningen gör det möjligt för Florence att försörja sin familj.

Familjens getter.

Ett fantastiskt bevis på en entreprenör som gör verklig skillnad för sig själv och sin familj!

Vill du hjälpa oss att hjälpa fler fostermammor som Florence? Bli månadsgivare! Läs mer om hur du kan hjälpa till på www.kidsofuganda.com/stod-oss

Fler artiklar och bloggar

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Jämförelse mellan skolan i Uganda och Sverige

Skolstarten närmar sig för de svenska eleverna efter ett långt sommarlov, men i Uganda håller skolorna fortsatt stängt till följd av pandemin. Hur skiljer sig skolan åt mellan Uganda och Sverige? Läs vår jämförelse!

Lästips för lata sommardagar

Vi bjuder på fyra boktips med koppling till Uganda för långsamma dagar i hängmattan, samt en film för en kväll när regnet smattrar mot rutorna.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.