Om Kids of Uganda

Det här är Kids of Uganda

Kids of Uganda är en ideell förening som grundades år 2012. Inledningsvis drev vi ett litet barnhem i Bubulo i östra Uganda, men nu bor alla barn hos familjer istället. 2014 startade vi familjestödsprogrammet, vilket idag är vår huvudsakliga verksamhet.

Vi arbetar tillsammans med vår ugandiska systerorganisation Kids Foundation Uganda. Organisationen jobbar nära de lokala myndigheterna för att lokalisera barn och familjer som är i stort behov av stöd. 

Så funkar Kids of Uganda

Medlemmarna

Kids of Uganda styrs av medlemmarna. Medlemmarna kan påverka Kids of Ugandas arbete genom att delta på vårt årsmöte i april och vårt valårsmöte i november eller december.

Alla är välkomna att bli medlemmar i Kids of Uganda. För närvarande har vi ungefär 50 medlemmar. Ett medlemskap kostar 99 kronor för ett år.

 

Styrelsen och arbetsgruppen

Styrelsen är ytterst ansvarig för verksamheten. Ledamöterna i styrelsen utses på valårsmötet.

Kids of Uganda har inga anställda i Sverige. Allt arbete sker helt ideellt genom en arbetsgrupp.

Arbetsgruppen består av ca 15 personer som ansvarar för olika områden. En gång om året brukar vi annonsera ut platserna i arbetsgruppen. Då kan man också ansöka om att bli med i vår styrelse.

Systerorganisationen

Verksamheten i Uganda drivs av vår systerorganisation Kids Foundation i Uganda, som är registrerad som en NGO i Uganda.

Kids Foundation Uganda drivs av en lokal styrelse och har tre anställda.

Kids Foundation Uganda finansieras helt av Kids of Uganda i Sverige. Vi arbetar mycket nära varandra och har kontakt dagligen. 

Här arbetar vi

När vi startade Kids of Uganda var vi baserade i Bubulo i Manafwa District i östra Uganda. Många av familjerna bor i distriktet. Sedan ett par år tillbaka stöttar vi också familjer i andra, närliggande distrikt.

Vår systerorganisation Kids Foundation Uganda är numera baserad i Mbale. 

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Läs mer

Hur ser en helt vanlig dag ut?

När tre av medarbetarna från Kids of Uganda var på besök i Uganda tidigare i år besökte de en av de familjer som deltar i vårt familjestödsprogram för att prata med dem om hur en vanlig dag i deras liv ser ut.

Ugandisk mat

Vad äter en vanlig ugandisk familj en helt vanlig dag? Och vad bjuder de på när de har fest? Och vilken mat tycker de bäst om?

Vad leker barnen i Uganda?

Den här månaden får ni lära känna en av våra familjer lite bättre. Och inte minst barnen i familjen, och deras lekar! Kommer du att känna igen dig? Leker du som är barn samma lekar i Sverige, och kan du som vuxen komma ihåg att du lekte liknande lekar som barn?