Om Kids of Uganda

Det här är Kids of Uganda

Kids of Uganda är en ideell förening som grundades år 2012. Inledningsvis drev vi ett litet barnhem i Bubulo i östra Uganda, men nu bor alla barn hos familjer istället. 2014 startade vi familjestödsprogrammet, vilket idag är vår huvudsakliga verksamhet.

Vi arbetar tillsammans med vår ugandiska systerorganisation Kids Foundation Uganda. Organisationen jobbar nära de lokala myndigheterna för att lokalisera barn och familjer som är i stort behov av stöd. 

Så funkar Kids of Uganda

Medlemmarna

Kids of Uganda styrs av medlemmarna. Medlemmarna kan påverka Kids of Ugandas arbete genom att delta på vårt årsmöte i april och vårt valårsmöte i november eller december.

Alla är välkomna att bli medlemmar i Kids of Uganda. För närvarande har vi ungefär 50 medlemmar. Ett medlemskap kostar 99 kronor för ett år.

 

Styrelsen och arbetsgruppen

Styrelsen är ytterst ansvarig för verksamheten. Ledamöterna i styrelsen utses på valårsmötet.

Kids of Uganda har inga anställda i Sverige. Allt arbete sker helt ideellt genom en arbetsgrupp.

Arbetsgruppen består av ca 15 personer som ansvarar för olika områden. En gång om året brukar vi annonsera ut platserna i arbetsgruppen. Då kan man också ansöka om att bli med i vår styrelse.

Systerorganisationen

Verksamheten i Uganda drivs av vår systerorganisation Kids Foundation i Uganda, som är registrerad som en NGO i Uganda.

Kids Foundation Uganda drivs av en lokal styrelse och har tre anställda.

Kids Foundation Uganda finansieras helt av Kids of Uganda i Sverige. Vi arbetar mycket nära varandra och har kontakt dagligen. 

Här arbetar vi

När vi startade Kids of Uganda var vi baserade i Bubulo i Manafwa District i östra Uganda. Många av familjerna bor i distriktet. Sedan ett par år tillbaka stöttar vi också familjer i andra, närliggande distrikt.

Vår systerorganisation Kids Foundation Uganda är numera baserad i Mbale. 

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Läs mer

Ugandas skolor öppna igen

Efter 22 månader av skolnedstängning till följd av covid-19-pandemin öppnade Uganda sina skolor igen den 10:e januari. Universitet och högre lärosäten började öppna redan i november 2021.

Möt Robinah och hennes döttrar

Den här månaden får ni träffa en familj som befinner sig i fas två i Kids of Ugandas familjestödsprogram. De har alltså tidigare fått ekonomiskt stöd, men har nu övergått till enbart socialt stöd. Vad har familjestödsprogrammet betytt för dem?

Senaste nytt från Uganda

Unga ugandiska klimataktivister på FN:s klimattoppmöte i Glasgow. Terrorattack på restaurang i huvudstaden i slutet av oktober. Erosion av pressfriheten i landet. Och krav på PCR-test vid inresa till Uganda.