Om Kids of Uganda

Det här är Kids of Uganda

Kids of Uganda är en ideell förening som grundades år 2012. Inledningsvis drev vi ett litet barnhem i Bubulo i östra Uganda, men nu bor alla barn hos familjer istället. 2014 startade vi familjestödsprogrammet, vilket idag är vår huvudsakliga verksamhet.

Vi arbetar tillsammans med vår ugandiska systerorganisation Kids Foundation Uganda. Organisationen jobbar nära de lokala myndigheterna för att lokalisera barn och familjer som är i stort behov av stöd.

Så funkar Kids of Uganda

Medlemmarna

Kids of Uganda styrs av medlemmarna. Medlemmarna kan påverka Kids of Ugandas arbete genom att delta på vårt årsmöte i april och vårt valårsmöte i november eller december.

Alla är välkomna att bli medlemmar i Kids of Uganda. För närvarande har vi ungefär 50 medlemmar. Ett medlemskap kostar 99 kronor för ett år.

 

Styrelsen och arbetsgruppen

Styrelsen är ytterst ansvarig för verksamheten. Ledamöterna i styrelsen utses på valårsmötet.

Kids of Uganda har inga anställda i Sverige. Allt arbete sker helt ideellt genom en arbetsgrupp.

Arbetsgruppen består av ca 15 personer som ansvarar för olika områden. En gång om året brukar vi annonsera ut platserna i arbetsgruppen. Då kan man också ansöka om att bli med i vår styrelse.

Systerorganisationen

Verksamheten i Uganda drivs av vår systerorganisation Kids Foundation i Uganda, som är registrerad som en NGO i Uganda.

Kids Foundation Uganda drivs av en lokal styrelse och har tre anställda.

Kids Foundation Uganda finansieras helt av Kids of Uganda i Sverige. Vi arbetar mycket nära varandra och har kontakt dagligen. 

Vilka är vi?

Här är våra styrelse- och arbetsgruppsmedlemmar! Klicka på fotot för att besöka personens Linkedin-profil. Är du intresserad av att bli en del av gänget? Du hittar mer information på sidan Engagera dig.

Kids of Uganda - Amie Karlsson

Amie Karlsson (styrelseordförande och organisationsansvarig)

Amie har varit involverad i Kids of Uganda sedan starten år 2012 och är numera ordförande och har övergripande ansvar för organisationen. Hon jobbar som kommunikationsansvarig på Svensk Galopp och har studerat bland annat rättssociologi och projektledning.

Kids of Uganda - Sebastian Runell

Sebastian Rünell (vice ordförande i styrelsen)

Sebastian är vice ordförande i styrelsen sedan december 2022. Sebastian jobbar som learning partner på ICA Sverige och har genomgått ett antal utbildningar inom framförallt affärsledning och ledarskap. Sebastian har också arbetat som volontär i Ghana under 2022.

Kids of Uganda - Anneli Reyes Pena

Anneli Reyes Peña (kassör i styrelsen och bidragsansvarig)

Anneli har varit involverad i Kids of Uganda sedan 2020. Dessutom har hon spenderat en termin i Uganda som praktikant! Hon arbetar som bygglovshandläggare i Sollentuna.

Kids of Uganda - Elin Boström

Elin Boström (styrelseledamot och administrationsansvarig)

Elin arbetar vid Nya Zeelands ambassad i Stockholm och har varit engagerad i Kids of Uganda sedan 2020. Hon ansvarar för allt administrativt och är dessutom med i styrelsen.

Kids of Uganda - Nick Kunwor

Nick Kunwor (styrelseledamot och ekonomiansvarig)

Nick har varit involverad i Kids of Uganda sedan 2022 och ansvarar för bland annat löpande bokföring och vår årsredovisning, samt är ledamot i styrelsen. Han driver dessutom ett eget företag där han lär ut om privatekonomi.

Kids of Uganda - Elin Roshage

Elin Roshage (styrelseledamot)

Elin har varit styrelseledamot i Kids of Uganda sedan december 2022. Hon studerar kandidatprogrammet Utvecklingsstudier vid Lunds Universitet och tar examen våren 2023. Elin har tidigare styrelseerfarenhet från föreningsliv i Lund.

Kids of Uganda - Vera Karlsson

Vera Karlsson (Internkommunikationsansvarig)

Vera har varit involverad i Kids of Uganda sedan 2021 och driver arbetet med internkommunikation. Vera har sin bakgrund inom strategisk kommunikation och arbetar på kommunikationsbyrån Start Communication i Göteborg som projektledare.

Kids of Uganda - Lina Oskarsson

Lina Oskarsson (Medlemsansvarig)

Lina skickar ut nyhetsbrev och sköter Kids of Ugandas medlemskommunikation. Hon arbetar på Migrationsverket som handläggare.

Kids of Uganda - Sigrid Rosenfeldt

Sigrid Rosenfeld (Kommunikationsansvarig - Social media)

Sigrid är student och läser media och kommunikation på Uppsala universitet. I Kids of Uganda är hon den som ansvarar för våra sociala medier.

Kids of Uganda - Karolina Stjernström

Karolina Stjernström (Familjestödsansvarig)

Karolina ansvarar för familjestödsprogrammet som vi driver i Uganda. Hon jobbar som arbetsterapeut på barnhabiliteringen i Liljeholmen

Rebecca (Volontärsamordnare/HR-ansvarig)

Rebecca är den som sköter rekryteringen till arbetsgruppen och säkerställer att nya personer får hjälp att komma igång. Hon jobbar med försäkring.

Här arbetar vi

Vår systerorganisation Kids Foundation Uganda är baserad i Mbale i östra Uganda. De flesta familjer bor i det närliggande Manafwa District. 

Kids of Uganda startades i Säffle i Värmland och har numera sitt säte i Upplands-Bro utanför Stockholm där föreningens ordförande bor. Våra styrelse- och arbetsgruppsmedlemmar kommer dock från hela Sverige och våra möten är nästan alltid digitala. 

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Läs mer