fbpx

10 anledningar att bli månadsgivare till Kids of Uganda

Vill du göra verklig skillnad för familjer och barn för endast en femtiolapp per månad? Här är tio bra anledningar att bli månadsgivare till Kids of Uganda!

1. Ge barn en ljusare framtid

Hjälp barn att få växa upp i en familj och utvecklas till sin fulla potential. Vi säkerställer att barnen får gå i skolan.

2. Gör verklig skillnad 

Som månadsgivare i Kids of Uganda gör du omedelbar skillnad för en familj. Familjerna får ekonomiskt stöd som investeras i valfritt projekt. Projektet genererar inkomst och ger familjen en trygg familjeekonomi. Dessutom får familjerna stöd och handledning från våra socialarbetare. Livssituationen har klart förbättrats för de familjerna som har varit en del av Kids of Ugandas program i två år eller mer.

3. En latte i månaden

Alla bidrag gör skillnad för de familjer som vi stötar. Du väljer själv hur stort ditt bidrag ska vara. Du kan bli månadsgivare för 50 kronor i månaden. 

4. Pengarna går dit de ska

När du skänker pengar till Kids of Uganda, kan du vara säker på att din gåva används där den gör nytta. Endast en mycket liten del av våra insamlade pengar går till administrativa kostnader, såsom annonsering.

5. Vi arbetar helt ideellt

Allt arbete i Kids of Uganda i Sverige sker ideellt. Vi har inga kostnader för löner eller arvoden i Sverige. Däremot har vi tre anställda socialarbetare i Uganda.

6. Gör skillnad – per automatik! 

Som månadsgivare kan du välja att göra betalningen till Kids of Uganda genom autogiro. En knapptryckning, ett formulär online och signering med Bank-ID – sen är det klart! Givetvis kan du när som helst avsluta betalningen. 

7. Personlig kontakt

Vi är en liten organisation med nära kontakter med mottagarna. Våra socialarbetare i Uganda besöker alla familjer minst en gång i månaden. På så sätt kan vi direkt följa upp hur det går för familjerna.

8. Hjälp familjer på ett hållbart sätt

Familjerna får själv välja hur de vill investera pengarna. Det leder till självförsörjning och självständighet. Målet med familjestödsprogrammet är att familjen ska kunna stå på egna ben och bli helt fria från bidrag.  

9. Få nya insikter och perspektiv

Genom Kids of Uganda får du inblick i en vardag som är väldigt annorlunda din egen, i en del av världen som du geografiskt är långt ifrån. Som månadsgivare får du flera rapporter varje år. Du kan också bli medlem i vår Facebookgrupp.

10. Ingen bindningstid

Vi hoppas förstås att du vill vara månadsgivare under lång tid framöver. Men du kan när som helst sluta vara månadsgivare eller justera storleken på din inbetalning.

Bli månadsgivare idag!

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.

Fler artiklar och bloggar

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Jämförelse mellan skolan i Uganda och Sverige

Skolstarten närmar sig för de svenska eleverna efter ett långt sommarlov, men i Uganda håller skolorna fortsatt stängt till följd av pandemin. Hur skiljer sig skolan åt mellan Uganda och Sverige? Läs vår jämförelse!

Lästips för lata sommardagar

Vi bjuder på fyra boktips med koppling till Uganda för långsamma dagar i hängmattan, samt en film för en kväll när regnet smattrar mot rutorna.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.