Engagera dig

Bli en del av Kids of Uganda

Vill du göra ‘något’ men har svårt att landa i vad just du kan bidra med? Vill du lära dig mer om Uganda och utvecklingsfrågor? Då kan ett engagemang i Kids of Ugandas styrelse eller arbetsgrupp vara precis vad du letar efter!

Kids of Uganda har inga anställda i Sverige. Arbetet  i Sverige drivs helt ideellt av en styrelse och en arbetsgrupp. Vi välkomnar drivna individer som vill vara en del av en liten och modern välgörenhetsorganisation i ständig utveckling. 

Som en del av Kids of Uganda kommer du få vara med och utveckla vår verksamhet, lära dig massor och förstås ha roligt på kuppen!

 

Skillnaden mellan arbetsgrupp och styrelse

Styrelsen

Kids of Uganda leds av en styrelse. Den har som uppgift att ta de avgörande besluten för organisationen och dess utveckling. 

Styrelsen utses på vårt valårsmöte i december varje år. Styrelsemedlemmar väljs in ett år (1 jan-31 dec) men  kan förstås ansöka flera år i rad.

Styrelsen har möte tio gånger per år. Mellan mötena arbetar styrelsemedlemmarna på olika uppgifter.

De flesta styrelsemedlemmar är också med i arbetsgruppen, men det är inget krav.

Arbetsgrupp

Som deltagare i en arbetsgrupp är du inte förtroendevald. Du är en föreningsmedlem som är med för att lära, bidra med din tid och ge uttryck för ditt engagemang. Du är en självklar del av organisationen och arbetar tätt tillsammans med styrelsen.

För närvarande är 15 personer engagerade i Kids of Ugandas arbetsgrupper. Det är en härlig blandning individer. De flesta är mellan 25-35 år men vi välkomnar arbetsgruppsmedlemmar av alla åldrar! Vi har olika bakgrund och erfarenheter och är engagerade vid sidan av studier, heltidsjobb eller föräldraledighet.

Lediga positioner just nu

Just nu söker vi två personer till våra arbetsgrupper. Arbetsrollsbeskrivningar till arbetsgrupperna finner du nedan. 

Partneransvarig företagsinsamling

  • Formulera en övergripande säljstrategi som är riktad mot företag, samt hjälper till att utveckla Kids of Ugandas värdeerbjudande och kommunikation gentemot befintliga och potentiella givare, primärt företag.
  • Letar upp och etablera kontakt med potentiella företagssponsorer.
  • Koordinerar företagssamarbeten med fokus på insamling och långvariga samarbeten.
  • Kommunikation med befintliga företagssponsorer

Ekonomiansvarig i Sverige

  • Utför löpande bokföring
  • Upprättar en årsredovisning
  • Gör en budget inför kommande verksamhetsår
  • Följer upp budgeten varje månad
  • Följer upp inbetalningar från månadsgivare och medlemmar
 

Maila info@kidsofuganda.com om du är intresserad av en arbetsgruppsroll. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller vill ha mer information om Kids of Uganda eller någon av rollerna. Vi ser fram emot din ansökan! 

Finner du ingen position som intresserar dig? Du är alltid välkommen att skicka in en intresseanmälan om att engagera dig så kan vi se om vi kan finna en plats åt dig inom vår organisation. 

Välkommen till gänget! 

Vad innebär det?

Känns det övermäktigt när du läser igenom beskrivningarna? Var inte orolig! Du får en överlämning och introduktion från personen som tidigare ansvarat för ”ditt” område. Du kommer ha en kontinuerlig dialog med din grupp och får stöttning i alla uppgifter från de andra arbetsgruppsmedlemmarna. Att vara med i arbetsgrupperna handlar också om att lära sig! Vi uppmuntrar alla till att driva egna projekt och initiativ, samtidigt som det alltid finns stöttning från resten av styrelsen.

Digital kommunikation

Vi är i stor utsträckning en digital organisation. Därför kan personer från hela Sverige (och personer bosatta i andra delar av världen) vara engagerade i Kids of Uganda. Vi har möten via Skype, kommunicerar via Slack och samarbetar i molnet genom Google Drive. Utöver det försöker vi träffas fysiskt tre gånger per år. Vårt arbetsspråk är svenska.

10 timmar per månad

Räkna med att arbetet i Kids of Ugandas styrelse eller arbetsgrupp kommer uppta i genomsnitt 10 timmar per månad, varav ca 3 timmar är möten i helgrupp eller med arbetsgruppen, och ca 7 timmar upptas av eget arbete. Utöver detta tillkommer våra fysiska träffar.

Tre träffar per år

Vi försöker ses två eller tre gånger per år för att prata mål och strategier, bolla idéer och lära känna varann ordentligt (över mysiga middagar, diskussioner och Twister). Det är inte obligatoriskt att delta i de fysiska träffarna, men det är både givande och trevligt! 

Hur går det till?

Vi söker dig som är över 18 år (ingen övre åldersgräns finns!), gillar att samarbeta med andra och är villig att ta ett ansvar för föreningen och sin roll. Vi ser helst att du vill vara del av Kids of Uganda i minst ett år. Det är inte nödvändigt att du har besökt Uganda och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av internationellt arbete eller välgörenhet. 

Ansök till en arbetsgrupp

Om du är intresserad, skicka en kort beskrivning av dig själv och varför du vill bli en del av Kids of Uganda till info@kidsofuganda.com. Platserna tillsätts löpande. 

Uppge i mailet vilken roll (eller vilka roller) du är intresserad av. Rollbeskrivningarna är inte huggna i sten. Känner du att du skulle passa perfekt i en roll bortsett från en specifik punkt? Eller känner du att du står mitt emellan två roller? Inga problem, skriv det i mailet!

 

Ansök till styrelsen

Du ansöker till styrelsen genom att skicka en kort beskrivning av dig själv till valberedningen@kidsofuganda.com. Uppge också varför du vill engagera dig i just Kids of Uganda, och vad du tror skulle vara din största tillgång till verksamheten. Du får gärna bifoga ett CV.

Uppge på din styrelseansökan om du också är intresserad av att vara medlem i en arbetsgrupp eller om du bara vill vara med i styrelsen.

Ansökan till 2023 års styrelse stänger den 15 november 2022

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!