fbpx

Engagera dig

Bli en del av Kids of Uganda

Ta chansen att bidra till en bättre framtid för utsatta barn i östra Uganda – engagera dig i vårt arbete och bli en del av en gemenskap som verkligen gör skillnad.

Det finns många sätt att bidra på. Från att bli medlem i vår förening till att ta på dig en aktiv roll i vår styrelse eller arbetsgrupp. Din medverkan gör skillnad!

För dig som söker praktisk erfarenhet av en NGO, erbjuder vi praktikplatser både i Sverige och Uganda. 

Medlemskap

Kids of Uganda är en medlemsstyrd förening. Ett medlemskap i Kids of Uganda ger dig insikt i verksamheten och, om du önskar, kan du vara med och påverka vårt arbete. 

Du kan köpa medlemskap direkt i vår gåvoshop eller genom att Swisha 99 kronor till 123 326 81 90. Skriv din e-post i meddelandefältet eller maila oss på info@kidsofuganda.com

Styrelse och arbetsgrupp

Vill du bidra till en bättre framtid? Engagera dig i Kids of Ugandas styrelse eller arbetsgrupp! Vi är en ideellt driven förening som ständigt söker engagerade individer. Här får du möjlighet att utveckla vår verksamhet, lära dig mycket och ha kul!

Vad innebär det?
Som medlem i styrelsen eller arbetsgruppen blir du en del av vårt arbete. Styrelsen väljs på årsmötet av medlemmarna och träffas digitalt ca tio gånger per år. Arbetsgruppen består av ca 10 personer som bidrar praktiskt utan att vara förtroendevalda. Vi välkomnar alla åldrar och bakgrunder – det viktiga är ditt engagemang! Räkna med ca 10 timmar per månad för möten och eget arbete.

Digitalt samarbete
Vi är en digital organisation, så du kan engagera dig från var som helst! Vi använder Skype, Slack och Google Drive för kommunikation och samarbete. Någon gång per år försöker vi att träffas fysiskt.

Så ansöker du
Ingen tidigare erfarenhet krävs, bara ett öppet sinne och viljan att bidra. Är du intresserad? All information om lediga roller hittar du på Kids of Ugandas sida på Volontärbyrån.

Du kan också maila info@kidsofuganda.com för arbetsgrupper (ansökningar tas emot året om) eller till valberedningen@kidsofuganda.com för styrelsen (ansökningar stänger 15 mars). 

Välkommen till vår gemenskap!

Praktik i Sverige eller Uganda

En termin hos Kids of Uganda blir en upplevelse för livet. Som praktikant bidrar du till att utveckla verksamheten och får värdefull erfarenhet inom en NGO. Du kan göra praktiken på Kids Foundation Ugandas kontor i Mbale, Uganda, eller på distans från Sverige. 

Fokusområde
Praktiken kan fokusera på socialt arbete, organisationsutveckling eller insamling och kommunikation, eller en kombination av flera. 

Vem passar praktiken för?
Praktiken är idealisk för dig som vill arbeta internationellt. Självständighet, initiativförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper. Som praktikant spelar du en viktig roll i organisationens utveckling och arbetar nära både den svenska föreningen Kids of Uganda och vår lokala samarbetspartner Kids Foundation Uganda. 

Praktisk information
Praktiken är oavlönad och heltid. Du ansvarar själv för resekostnader, kost, logi, försäkring samt visum och vaccinationer om du är i Uganda.

Ansökan
Skicka ditt CV och personligt brev till info@kidsofuganda.com. Ange ditt önskade fokusområde. Ansökningar tas emot löpande.