Engagera dig

Bli en del av Kids of Uganda

Vill du göra ‘något’ men har svårt att landa i vad just du kan bidra med? Då kan ett engagemang i Kids of Ugandas styrelse eller arbetsgrupp vara precis vad du letar efter!

Kids of Uganda har inga anställda i Sverige. Arbetet  i Sverige drivs helt ideellt av en styrelse och en arbetsgrupp. Vi välkomnar drivna individer som vill vara en del av en liten och modern välgörenhetsorganisation i ständig utveckling. 

Som en del av Kids of Uganda kommer du få vara med och utveckla vår verksamhet, lära dig massor och förstås ha roligt på kuppen!

 

Vad innebär det?

Digital kommunikation

Vi är i stor utsträckning en digital organisation. Därför kan personer från hela Sverige (och personer bosatta i andra delar av världen) vara engagerade i Kids of Uganda. Vi har möten via Skype, kommunicerar via Slack och samarbetar i molnet genom Google Drive. Utöver det försöker vi träffas fysiskt tre gånger per år. Vårt arbetsspråk är svenska.

10 timmar per månad

Räkna med att arbetet i Kids of Ugandas styrelse eller arbetsgrupp kommer uppta i genomsnitt 10 timmar per månad, varav ca 3 timmar är möten i helgrupp eller med arbetsgruppen, och ca 7 timmar upptas av eget arbete. Utöver detta tillkommer våra fysiska träffar.

Tre träffar per år

Vi försöker ses två eller tre gånger per år för att prata mål och strategier, bolla idéer och lära känna varann ordentligt (över mysiga middagar, diskussioner och Twister). Det är inte obligatoriskt att delta i de fysiska träffarna, men det är både givande och trevligt! 

Skillnaden mellan arbetsgrupp och styrelse

Styrelsen

Kids of Uganda leds av sju eller åtta stycken ordinarie styrelsemedlemmar. Styrelsen har som uppgift att ta de avgörande besluten för organisationen och dess utveckling. 

Styrelsen utses på vårt valårsmöte i december varje år. Man väljs på ett år (1 jan-31 dec) men man kan förstås ansöka flera år i rad. Ansök till styrelsen 2022 senast den 30 november 2021 genom att maila valberedningen@kidsofuganda.com. 

De flesta styrelsemedlemmar är också med i arbetsgruppen, men det är inget krav.

Arbetsgrupp

Som deltagare i en arbetsgrupp är du inte förtroendevald. Du är en föreningsmedlem som är med för att lära, bidra med din tid och ge uttryck för ditt engagemang. Du är en självklar del av organisationen och arbetar tätt tillsammans med styrelsen.

Vi brukar annonsera ut platserna till arbetsgruppen i slutet av året, men du kan skicka in en intresseanmälan när som helst.

Några frågor om styrelsen och arbetsgruppen

Jag kan inget om Uganda eller biståndsarbete, kan jag vara med ändå?

Självklart! Vi är en organisation där du snabbt kan lära dig verksamheten och komma igång med arbetet. Det finns alltid någon att fråga vid osäkerhet, och ett viktigt med att engagera sig i Kids of Uganda är att lära sig. Det är inte nödvändigt att du har besökt Uganda och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av internationellt arbete eller välgörenhet.

Vilka är med i styrelsen och arbetsgruppen?

En härlig blandning individer i alla åldrar. Vi är en mix av t.ex. ingenjörer, butiksbiträden, marknadsförare, studenter, statsvetare och socionomer, som alla är engagerade vid sidan av studier, heltidsjobb eller föräldraledighet. Det viktiga är att du är över 18 år (ingen övre åldersgräns finns!), gillar att samarbeta med andra och är villig att ta ett ansvar för föreningen och sin roll. 

Vad får jag ut av att engagera mig i Kids of Uganda?

Du får insikter om utvecklingsarbete, och mer specifikt i Uganda. Vi är en liten organisation i ständig förändring. Inom  Kids of Uganda finns chans att testa nya arbetssätt, lära dig om nya saker och djupdyka i specifika områden (t.ex. marknadsföring eller barns rättigheter). Vi uppmuntrar alla till att driva egna projekt och initiativ, samtidigt som det alltid finns stöttning från resten av styrelsen.

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!