fbpx

Tre frågor till nya ambassadören Caxton Njuki

Idag har vi riktigt roliga nyheter att dela med oss av: den prisbelönta mentorn Caxton Njuki blir ambassadör för Kids of Uganda! Vi passade på att ställa tre frågor till Caxton om hans bakgrund, rollen som ambassadör för Kids of Uganda och, sist men inte minst, hans bästa mentortips!

Hej Caxton! Berätta, vem är du?

Hallå, jag heter Caxton Njuki, har hunnit bli 40 år gammal och är född i Uganda men uppvuxen i Sverige. Jag kom till Sverige år 1987 när jag var fem år gammal, så hela 35 år har jag bott här! Men jag har förstås mina rötter i Uganda och därför är det så självklart för mig att vara med och stötta Kids of Uganda.

Idag bor jag i Oxelösund och driver företaget Caxton Sport Management med affärsidén att optimera individens, gruppens och organisationens potential. Det kan handla om att se till att ett företag blir mer lönsamt och hållbart, hjälpa ett lag eller en idrottare att nå sitt mål, eller säkerställa att en förening når sin målsättning. Jag sitter också flera olika styrelser – sju, åtta olika styrelser just nu – och försöker påverka åt rätt håll. Och rätt håll för mig är ökad mångfald.

Varför har du valt att bli ambassadör för Kids of Uganda?

Jag har valt att stötta Kids of Uganda för att jag känner på det personliga planet att jag har en anknytning till Uganda, men också för de fantastiska möjligheterna som jag har fått i mitt liv. Kan jag hjälpa till att berika några barn och familjer i Uganda med möjligheten att skapa en bättre vardag så gör jag det mer än gärna. 

“Kids of Uganda har i flera år visat att de verkligen gör skillnad hands-on i både familjer och barns liv.”

Kids of Uganda har i flera år visat att de verkligen gör skillnad hands-on i både familjer och barns liv. Det är inte en förening som vilken som helst, de har visat konkreta skillnader och följer upp arbetet kontinuerligt vilket jag tycker är otroligt viktigt. Sist men inte minst så är det ett fantastiskt gäng som verkligen jobbar med hjärtat i första hand och det tycker jag också är viktigt. 

Jag är en stolt ambassadör för Kids of Uganda och ser fram emot många års arbete tillsammans där vi kan hjälpa så många som möjligt till en bättre vardag!

Du har nyligen blivit utsedd till världens bästa mentor! Vad är ditt bästa tips för att gå från ord till handling?

Caxton Njuki blev utsedd till världsmästare i mentorskap. Bild från Instagram.

Mitt bästa tips för att gå från ord till handling är helt enkelt att bryta ner det! Många gånger så känns det kanske tufft, övermäktigt eller svårt att börja med nya vanor, tankemönster eller rutiner. Genom att bryta ner det till små, små steg – baby steps – så underlättar man för sig själv. 

Allt handlar om att du måste börja gå någon slags riktning, annars kommer du att stanna kvar på samma ställe. Det hjälper inte att du bara har drömmar, tankar och idéer – det händer ingenting om du inte gör den handling som krävs. Så bryt ner det till en liten, liten handling, som tar dig i rätt riktning. 

Nyckeln här är mod – det handlar om att våga! Desto mer du vågar, desto lättare blir det framöver. Lite mod varje dag hjälper, precis som en muskel som du tränar.

Avslutningsvis vill vi inom Kids of Uganda bara uttrycka vår glädje för att Caxton vill vara med och hjälpa oss! Vi ser fram emot samarbetet och uppmanar alla att spana in Caxtons hemsida Caxtonsports.com!

Ge ett bidrag – förändra liv 

Bli givare och bidra till en positiv förändring. Du kan ge barn en tryggare uppväxt genom att bli månadsgivare, ge en donation eller köpa gåvobevis i vår webbshop. 

Fler blogginlägg

Ditt köp hos Nambi gör skillnad

Vi blev så glada när vi kom i kontakt med Nambi, ett litet svenskt företag som säljer hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter från Uganda! Nambi ger inte