fbpx

Därför har våra familjer en mobiltelefon

Vi arbetar med utsatta och sårbara familjer som har svårt att försörja sig. Därför låter det kanske överflödigt eller märkligt att vi prioriterar mobiltelefoner. Säkerligen är mobiltelefoner en onödig lyx?

Vi tycker att en mobiltelefon är någonting nödvändigt.

I Uganda går det att köpa en mobiltelefon för mindre än 100 svenska kronor, och det är en liten kostnad att betala för något som kan göra en enorm skillnad för en familj.

Som en del i vårt familjestödsprogram får familjerna hjälp med att starta upp och driva någon form av verksamhet. Några av våra familjer håller på med djuruppfödning eller tegeltillverkning, andra driver butik eller odlar grödor.

En viktig del i en framgångsrik verksamhet, om så bara en småskalig familjeverksamhet, är att kunna kommunicera och att kunna få betalt.

Därför får alla familjer i vårt program en mobiltelefon.

Genom mobiltelefonen kan de ta emot pengar genom en tjänst som heter Mobile Money. Dessutom kan de hålla kontakten med nyckelpersoner, till exempel våra socialarbetare.

Tack vare mobiltelefonerna kommer vårt månadsvisa ekonomiska stöd till familjerna fram problemfritt i början på varje månad. Och tack vare mobiltelefonen kan vår personal hålla kontakt med familjerna mellan besöken.

Teknik som möjliggör tillgång till information och effektivisering av kommunikation (där man t ex slipper transportera sig i flera timmar till en annan person för att kunna kommunicera) kan göra stor skillnad för en familj och dess framtid.

Det är bidrag i vår gåvoshop som har möjliggjort inköp av mobiltelefonerna. Tack för att ni hjälpt till att lyfta familjernas levnadsstandard till en ny nivå!

Genom era bidrag har familjerna nu möjligheten att kunna kommunicera och sköta sin ekonomi säkrare och mer effektivt.

Fler artiklar och bloggar

Skolorna fortsatt stängda i Uganda

Skolorna i Uganda fortsätter att hålla stängt till följd av pandemin. Uganda tillhör den grupp av länder i världen där skolorna har varit stängda flest dagar sedan pandemin slog till. Över 15 miljoner ugandiska elever är hemma från skolan i nuläget, en konsekvens av den långsamma vaccinationstakten. Det påverkar barnen och ungdomarna på fler sätt än utebliven eller bristande utbildning.

Jämförelse mellan skolan i Uganda och Sverige

Skolstarten närmar sig för de svenska eleverna efter ett långt sommarlov, men i Uganda håller skolorna fortsatt stängt till följd av pandemin. Hur skiljer sig skolan åt mellan Uganda och Sverige? Läs vår jämförelse!

Lästips för lata sommardagar

Vi bjuder på fyra boktips med koppling till Uganda för långsamma dagar i hängmattan, samt en film för en kväll när regnet smattrar mot rutorna.

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.