fbpx

Därför har våra familjer en mobiltelefon

Vi arbetar med utsatta och sårbara familjer som har svårt att försörja sig. Därför låter det kanske överflödigt eller märkligt att vi prioriterar mobiltelefoner. Säkerligen är mobiltelefoner en onödig lyx?

Vi tycker att en mobiltelefon är någonting nödvändigt.

I Uganda går det att köpa en mobiltelefon för mindre än 100 svenska kronor, och det är en liten kostnad att betala för något som kan göra en enorm skillnad för en familj.

Som en del i vårt familjestödsprogram får familjerna hjälp med att starta upp och driva någon form av verksamhet. Några av våra familjer håller på med djuruppfödning eller tegeltillverkning, andra driver butik eller odlar grödor.

En viktig del i en framgångsrik verksamhet, om så bara en småskalig familjeverksamhet, är att kunna kommunicera och att kunna få betalt.

Därför får alla familjer i vårt program en mobiltelefon.

Genom mobiltelefonen kan de ta emot pengar genom en tjänst som heter Mobile Money. Dessutom kan de hålla kontakten med nyckelpersoner, till exempel våra socialarbetare.

Tack vare mobiltelefonerna kommer vårt månadsvisa ekonomiska stöd till familjerna fram problemfritt i början på varje månad. Och tack vare mobiltelefonen kan vår personal hålla kontakt med familjerna mellan besöken.

Teknik som möjliggör tillgång till information och effektivisering av kommunikation (där man t ex slipper transportera sig i flera timmar till en annan person för att kunna kommunicera) kan göra stor skillnad för en familj och dess framtid.

Det är bidrag i vår gåvoshop som har möjliggjort inköp av mobiltelefonerna. Tack för att ni hjälpt till att lyfta familjernas levnadsstandard till en ny nivå!

Genom era bidrag har familjerna nu möjligheten att kunna kommunicera och sköta sin ekonomi säkrare och mer effektivt.

Ge ett bidrag – förändra liv 

Bli givare och bidra till en positiv förändring. Du kan ge barn en tryggare uppväxt genom att bli månadsgivare, ge en donation eller köpa gåvobevis i vår webbshop. 

Fler blogginlägg

Ditt köp hos Nambi gör skillnad

Vi blev så glada när vi kom i kontakt med Nambi, ett litet svenskt företag som säljer hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter från Uganda! Nambi ger inte