fbpx

En stark kvinna i vår organisation

Krystyn, 38 år, jobbar för Kids of Ugandas systerorganisation Kids Foundation Uganda på plats i östra Uganda. Hon är en stark och framgångsrik kvinna som kan vara fin en förebild för barnen i vårt familjestödsprogram. Den här veckan får du lära känna henne lite bättre!

Krystyn är född och bor i Mbale, men under sin uppväxt bodde hon tillsammans med sina föräldrar samt hennes två systrar och tre bröder i flera olika städer i familjens jakt på ett bättre liv. Hon berättar att hon är det äldsta barnet i familjen och att hennes uppväxt präglades av hennes föräldrars ekonomiska och sociala kamp, men att hennes föräldrar alltid överöste henne och hennes syskon med kärlek.

Hon är välutbildad och har totalt gått 17 år i skolan: 7 år i primary school, sex år i secondary school, samt tre år på Makerere University där hon tog sin kandidatexamen och därefter ett år på Uganda Management Institute för sin post graduate. Idag jobbar hon som administrativ manager för Kids Foundation Uganda och hon har arbetat för organisationen i totalt nio år.

Så här säger Krystyn om sitt jobb:

”Jag älskar mitt jobb och tycker att det är det bästa som någonsin hänt mig.”

Vad är du stolt över i ditt liv?

”Jag är stolt över många saker i mitt liv, men framför allt över att vara en del av Kids of Uganda/ Kids Foundation Uganda och få kämpa för att göra en skillnad för sårbara barn och deras familjer.”

Vad har du för mål för framtiden?

”Ett av mina främsta mål är att bli senior manager för Kids Foundation Uganda, och för att uppnå det planerar jag att återgå till skolan för en master i management. Ett mer kortsiktigt mål är att bidra till att utveckla ett proaktivt och värdefullt team för att Kids of Uganda ska kunna växa.”

Har du en kvinnlig förebild?

”Ja, de två kvinnorna bakom idén till Kids of Uganda! Vid ung ålder hade de en sådan passion för barn. De är min personliga motivation och inspirationskälla. Jag beundrar också Joyce Meyer (amerikansk predikant, författare och programledare): hon hade all anledning att ge upp men gjorde aldrig det, hon kämpade på mot alla odds och blev den inspirerande kvinna som hon är idag, för det beundrar jag henne.”

När Krystyn inte arbetar tycker hon om att läsa och att tillbringa tid med sin familj. När hon tänker på en stark kvinna tänker hon på sin mamma som när hon växte upp var den starkaste kvinnan hon kände.

”Hon var en riktigt kämpe och inget kunde någonsin trycka ner henne”, säger Krystyn.

Hon vill även passa på att nämna en annan stark känd kvinna, nämligen Oprah Winfrey. För Krystyn innebär en stark kvinna att hon är oberoende, tänker självständigt, och framför allt har integritet både i livet i stort och i sin karriär.

Fortsätt att följa vår serie om starka ugandiska kvinnor här på bloggen! Nästa vecka publicerar vi ett porträtt av en av de kvinnliga vårdnadshavarna i vårt familjestödsprogram. Läs även förra veckans två inlägg om Ugandas hälsominister Jane Ruth Aceng samt Annet Tuhairwe som kämpar mot mäns våld mot kvinnor.

Ge ett bidrag – förändra liv 

Bli givare och bidra till en positiv förändring. Du kan ge barn en tryggare uppväxt genom att bli månadsgivare, ge en donation eller köpa gåvobevis i vår webbshop. 

Fler blogginlägg

Ditt köp hos Nambi gör skillnad

Vi blev så glada när vi kom i kontakt med Nambi, ett litet svenskt företag som säljer hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter från Uganda! Nambi ger inte