fbpx

Så mer än bara frön i vår!

För våra familjer är jordbruk mer än bara en hobby. Genom vårt stöd bidrar vi till att fler familjer kan försörja sig genom jordbruk. Vill du hjälpa oss att så lite hopp hos fler familjer?

Äntligen vår och påsken står runt hörnet! Vårens intåg innebär att det är dags att börja så fröer. Kanske planerar du lite tomater att avnjuta till sommaren? Nu börjar det bli dags att ge sig ut i trädgården eller börja sin odling på balkongen. I Sverige innebär trädgårdsarbete en avkopplande hobby för många, men på många håll i världen handlar det om överlevnad.

För Sarah, från en av våra familjer i Uganda, innebär tomaterna en chans att överleva och försörja sin familj. Hon har valt att odla tomater då hon anser att det är säsongsbetonat och lukrativt. Och hon är inte den enda. Visste du att i Uganda försörjer sig 70-80% av befolkningen på jordbruk? Som Mukhaye, en av våra familjer i Uganda, hon försörjer sig själv och sin familj genom sin pumpaodling.

Nästan alla av familjerna som vi hjälper genom vårt familjestödsprogram har jordbruk i någon form. Men klimatförändringarna i världen påverkar förutsättningarna för jordbruk negativt. Landet har ett känsligt ekosystem som drabbas hårt av torka och översvämningar. Därför är vårt stöd viktigare än någonsin för familjerna. 

Passa på att skänka en summa till vårt familjestödsprogram och så mer än bara frön i vår, bidra till att så lite hopp hos våra familjer! Bidra till att fler familjer kan få en chans att försörja sig själva genom jordbruk i samband med att du ska sätta dina egna fröer.

Hur ser jordbruk i Uganda ut? Vi hälsade på Sarah och Mukayes och fick en liten inblick i hur deras vardag och odling i Uganda kan se ut.

Filmerna kommer de närmsta dagarna publiceras i våra sociala medier så hjälp gärna till att sprida dem så fler får möjligheten att bidra till hållbart jordbruk för människor som är beroende av det!

Ge ett bidrag – förändra liv 

Bli givare och bidra till en positiv förändring. Du kan ge barn en tryggare uppväxt genom att bli månadsgivare, ge en donation eller köpa gåvobevis i vår webbshop. 

Fler blogginlägg

Ditt köp hos Nambi gör skillnad

Vi blev så glada när vi kom i kontakt med Nambi, ett litet svenskt företag som säljer hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter från Uganda! Nambi ger inte