fbpx

Möt en av de starka mammorna i vårt familjestödsprogram

Denna vecka under temat ”starka kvinnor” får du träffa Mulelenge Hasifah! Mulelenge är 43 år gammal och är en kvinnlig vårdnadshavare i vårt familjestödsprogram. Vi har ställt några frågor om henne och hennes vardag för att få lära känna henne lite bättre.

Mulelenge bor i staden Mbale i ett hus som hon hyr. Hon bor tillsammans med sina tre barn: Wanyenya Fatina, 12 år, Masolo Hassan, 10 år och Nadunga Bridget Suzan, 4 år. Hon äger en ko samt två getter och hon odlar majs, bönor och kassava.

Totalt har Mulelenge gått i skolan i sju år och när hon var yngre drömde hon om att bli läkare eller sjuksköterska. Idag driver hon sitt eget företag och livnär sig på att köpa och sälja matooke-bananer. Hon förklarar att hon även ser att arbeta som en av hennes hobbys, liksom att utveckla sitt företagande och få det att växa – något hon också berättar att hon är stolt över när vi frågar vad hon är stolt över i livet.

Hon berättar:

”Jag är stolt över mitt arbete och den verksamhet jag har byggt upp, det är ju det jag tjänar pengar på. Men mest stolt är jag såklart över mina barn och min familj. Jag är även stolt över mig själv, över min förmåga att våga höja min röst mot samhällets orättvisor”

Vad är dina mål för framtiden?

“Mina mål för framtiden är att en dag äga en bit mark, jag vill även fortsätta växa inom min verksamhet och att mina barn ska växa upp och bli bra människor.”

Har du en kvinnlig förebild?

“Ja, jag har många förebilder faktiskt. Men när jag tänker på en kvinnlig förebild tänker jag främst på Ugandas ”first lady” Mayi Janet Museveni.”

Mulelenge berättar även att när hon tänker på en stark kvinna tänker hon på egenskaper som självständig, modig, ansvarstagande och på någon som lyfter andra i sin omgivning.

Fler artiklar och bloggar

Bli månadsgivare idag

Att bli månadsgivare är enkelt! Du fyller i vår digitala autogiroanmälan och signerar direkt med bank-id. Det tar bara några minuter. 

Om du vill ha mer information, är du varmt välkommen att maila oss direkt på info@kidsofuganda.com eller ringa 070-358 77 94.